Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 7 z 59

Archív článkov

Kategórie článkov:
Je rybie mäso v jedálnom lístku skutočne každý týždeň?

Je rybie mäso v jedálnom lístku skutočne každý týždeň?

Vložené 6.5.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Rybie mäso má byť v jedálnom lístku školských jedální každý týždeň, ale nebýva to tak. V mnohých jedálňach je menej, sú aj také, kde sa za mesiac neobjaví vôbec. Dá sa s tým niečo robiť?
Nové odporúčanie pre školské jedálničky v Česku

Nové odporúčanie pre školské jedálničky v Česku

Vložené 26.4.2016 | Autor: Pavel Ludvík
V Českej republike začalo od jesene 2015 platiť nové odporúčanie pre tvorbu jedálnych lístkov. V mnohom sa podobá slovenským predpisom, v mnohom je iné.
Biologická hodnota bielkovín

Biologická hodnota bielkovín

Vložené 18.4.2016 | Autor: Jana Stávková
V posledných rokoch sa veľa hovorí o bielkovinách v strave. Na jednej strane sa ukazuje, že ich prijímame zbytočne veľa, na druhej strane musíme pamätať nielen na primerané množstvo bielkovín, ale aj na ich vhodný pomer a kvalitu. Ako posudzovať biologickú hodnotu bielkovín?
Japonské a slovenské školské stravovanie

Japonské a slovenské školské stravovanie

Vložené 4.4.2016 | Autor: Zdenka Macháčková
Napriek tomu, že Japonsko a Slovensko majú celkom iné kultúrne a sociálne tradície, v oblasti školského stravovania sa môžu vzájomne inšpirovať. Neveríte?
Ako na dobrú komunikáciu: príklady zo školských jedální (2)

Ako na dobrú komunikáciu: príklady zo školských jedální (2)

Vložené 29.3.2016 | Autor: Pavel Ludvík
V záverečnom dielu článku o dobrej a nevhodnej komunikácii jedálne s okolím sa budeme zaoberať situáciami, keď vedúca jedálne musí odpovedať na nepríjemné otázky a sťažnosti.
Ako na dobrú komunikáciu: príklady zo školských jedální (1)

Ako na dobrú komunikáciu: príklady zo školských jedální (1)

Vložené 21.3.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Dobrá komunikácia skvalitňuje vzťahy medzi ľuďmi a firmami, obmedzuje spory, umožňuje dosiahnuť lepšie výsledky a väčšej spokojnosti. Prinášame komentované príklady vhodné i menej vhodné komunikácie zo školských jedální.
Čo by mala dobrá vedúca školskej jedálne všetko vedieť?

Čo by mala dobrá vedúca školskej jedálne všetko vedieť?

Vložené 14.3.2016 | Autor: Marta Trochová
Profesia vedúcej ŠJ je veľmi náročná. Musí ovládať množstvo činností, nielen tie, ktoré sú zvyčajne požadované pri výberovom konaní. Prečítajte si, ako sa nad touto problematikou zamýšľa dlhoročná vedúca ŠJ.
Šalátové pulty v školských jedálňach v Prešove

Šalátové pulty v školských jedálňach v Prešove

Vložené 7.3.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Mesto Prešov vybavilo všetky jedálne základných škôl chladiacimi vitrínami pre realizáciu šalátových pultov. Aké sú skúsenosti, čo tento spôsob ponuky zeleniny priniesol jedálňam aj stravníkom?
Ako viesť nepríjemné rozhovory

Ako viesť nepríjemné rozhovory

Vložené 29.2.2016 | Autor: Zdenko Knižka
Možno to poznáte. Riaditeľ vás z čohosi obviňuje, nie je pravda, ale neviete argumentovať. Vybuchnete a poviete: „Ja sa na to môžem...“ A odpoveď? „Ak sa vám tu nepáči, môžete odísť.“ Zažili ste podobný rozhovor? Ak áno, tento článok je pre vás.
Receptúry očami detí – ako zachovať vôňu domova

Receptúry očami detí – ako zachovať vôňu domova

Vložené 24.2.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Ministerstvo školstva hľadá doma v rodinách nové jedlá do školských jedální Na zber receptov dalo veľmi krátku dobu. Podarí sa táto akcia? Budú receptúry, na ktoré sú žiaci zvyknutí doma, vyhovovať?

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz