Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 5 z 59

Archív článkov

Kategórie článkov:
Výpočty v školskej jedálni inak a rýchlejšie (2)

Výpočty v školskej jedálni inak a rýchlejšie (2)

Vložené 7.11.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Prvý diel návodov k Excelu veľa potrebných vecí preskočil. Nevenoval pozornosť napríklad tomu, že vaše výpočty vedú k zlým výsledkom len preto, že ste do tabuľky zle zapísali čísla. Ako čísla zapisovať správne?
Skúsenosti zo školského stravovania v európskych krajinách

Skúsenosti zo školského stravovania v európskych krajinách

Vložené 31.10.2016 | Autor: Alena Strosserová
Skúsenosti z iných jedální, z iných miest a krajín nás posúvajú ďalej. Lepšie môžeme hodnotiť, ako varíme my, aké jedlá pripravujeme pre našich stravníkov. Prečítajte si, aké problémy riešia v školskom stravovaní v rôznych európskych krajinách.
Výpočty v školskej jedálni inak a rýchlejšie (1)

Výpočty v školskej jedálni inak a rýchlejšie (1)

Vložené 24.10.2016 | Autor: Pavel Ludvík
V mnohých kanceláriách školských jedální sa aj na zložitejšie výpočty stále používa kalkulačka, hoci v počítači majú program Excel alebo jemu podobný. Naučte sa aspoň základy tohto programu. Zjednodušíte si prácu a ušetríte čas.
Ako (ne)kombinovať potraviny

Ako (ne)kombinovať potraviny

Vložené 11.10.2016 | Autor: Jana Spáčilová
Kombinácia rôznych potravín v rámci jedného denného jedla môže ovplyvniť využiteľnosť niektorých živín, výslednú stráviteľnosť aj senzorickú kvalitu. Zoznámte sa, ako je možné podporiť nutričnú kvalitu stravy kombináciou potravín.
Noví pracovníci v školskom stravovaní – náplne prác a platy

Noví pracovníci v školskom stravovaní – náplne prác a platy

Vložené 7.10.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Začiatok školského roka je obdobím, kedy sa v školských jedálňach objavujú noví pracovníci. Akú by mali mať náplň práce, ako im stanoviť plat? Na čom to závisí?
Čo je to plnohodnotné jedlo?

Čo je to plnohodnotné jedlo?

Vložené 27.9.2016 | Autor: Jana Petrová
Výživoví špecialisti odporúčajú, aby bezmäsité pokrmy podávané deťom boli plnohodnotné. Čo si pod takým termínom predstaviť? Stručné vysvetlenie tejto problematiky s niekoľkými príkladmi prináša dnešný článok.
Ako sa kuchárky školili

Ako sa kuchárky školili

Vložené 22.9.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Kuchárka v školskej jedálni sa z dôvodu špecifík svojej profesie len ťažko dostáva na školenie, navyše potrebuje školenie praktické, kde varí, pečie. V Českej republike sú veľmi dobré skúsenosti s takými školeniami počas letných prázdnin.
Nové jedlá pre školské jedálne

Nové jedlá pre školské jedálne

Vložené 29.8.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Školské jedálne dostali do nového školského roka 120 nových materiálno spotřebních noriem pre prípravu pokrmov. Pribudlo najmä príloh a bezmäsitých pokrmov. Čo nové normy prinášajú?
Využite Medzinárodný rok strukovín

Využite Medzinárodný rok strukovín

Vložené 15.8.2016 | Autor: Zdenka Macháčková
Tento rok bol vyhlásený za Medzinárodný rok strukovín. Viete o tom? Využite túto informáciu na osvetu medzi vašimi stravníkmi, na prípravu nových jedálnych lístkov a na to, aby si deti a študenti, ktorí sa u vás stravujú, strukovinové jedlá viac obľúbili.
Činnosť vedenia školských odborov v lete neustáva

Činnosť vedenia školských odborov v lete neustáva

Vložené 2.8.2016 | Autor: Redakcia Jedálne.sk
Stránky Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy svedčí o tom, že napriek letu, prázdninám a horúčavám vedenie zväzu vyvíja intenzívnu činnosť.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz