Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 3 z 59

Archív článkov

Kategórie článkov:
Je potrebné sa báť salmonel v hydinovom mäse?

Je potrebné sa báť salmonel v hydinovom mäse?

Vložené 11.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Posledné týždne sa v školských jedálňach pod dojmov novinových správ široko diskutuje o salmonelách v hydinovom mäse. Je potřebné sa týchto baktérií báť? Sú používané hygienické opatrenia dostatočné?
Štúdia k obsahu živín v školských obedoch

Štúdia k obsahu živín v školských obedoch

Vložené 31.3.2017 | Autor: Pavel Ludvík
V českom školskom stravovaní sa intenzívne diskutuje o výsledkoch rozsiahlej štúdie, ktorá zisťovala presné množstvo živín v školských obedoch a porovnávala ich s odporúčaniami. Čo štúdia priniesla?
Mať záujem a snahu niečo urobiť

Mať záujem a snahu niečo urobiť

Vložené 20.3.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Posledné mesiace, možno aj rok, na portáli Jedalne.sk silne zaznieva téma platy a postavenie kuchárok v školských jedálňach. Dokonca tak, že zatieňuje to, čo je podstatou práca kuchárok: uvariť chutný a výživovo hodnotný obed.
Práca odborára za naše práva

Práca odborára za naše práva

Vložené 13.3.2017 | Autor: Edita Horváthová
Odbory sú asi jedinou organizáciou, ktorá bojuje za práva pracovníčok v školských jedálňach, najmä za ich platy. Mnohým sa úsilie odborárov nezdá dostatočné. Čo obnáša ich práca, čo je za ňou schované?
Zaujímavé akcie v školských jedálňach

Zaujímavé akcie v školských jedálňach

Vložené 6.3.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Mnohé jedálne okrem prípravy obedov zvládnu ešte vymýšľať a pripravovať rôzne zaujímavé podujatia, ktorými pôsobia na stravníkov aj širšiu verejnosť. Zoznámte sa s nápadmi niektorých jedální a s ich skúsenosťami.
Dobré skúsenosti s rybami v školských jedálňach

Dobré skúsenosti s rybami v školských jedálňach

Vložené 28.2.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Sú jedálne, ktoré dokážu ponúknuť rybie jedla celkom úspešne. Aké sú ich rady, aké mäso používajú, v akej úprave, s akými prílohami? Zoznámte sa s ich skúsenosťami a skúste stravníkom častejšie ponúknuť ryby.
Právo je jedna vec a prax druhá. Kam zmizla ľudskosť?

Právo je jedna vec a prax druhá. Kam zmizla ľudskosť?

Vložené 21.2.2017 | Autor: Edita Horváthová
Máme množstvo právnych predpisov, ktoré nám dávajú práva aj povinnosti. Kuchárky si svoje povinnosti plnia, ale kde sú ich práva? Na dôchodok, na pracovný odev a obuv, na vzdelávanie? Kam zmizla obyčajná ľudskosť?
Výberové konania na miesto vedúcej alebo riaditeľky školskej jedálne

Výberové konania na miesto vedúcej alebo riaditeľky školskej jedálne

Vložené 13.2.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Pribúda výberových konaní na vedúce pozície v školských jedálňach. Zamestnávatelia si vyberajú a žiaden sa nechce spáliť. Aké sú skúsenosti záujemcov, na čo sa pripraviť, na čo si dať pri pohovore pozor?
Syry vo výžive detí i dospelých II

Syry vo výžive detí i dospelých II

Vložené 6.2.2017 | Autor: Jana Petrová
Pokračovanie článku o syroch sa zaoberá úlohou syrov vo výžive, ich výživnou hodnotou, opisuje obsah živín v syroch a zaoberá sa aj niektorými problematickými rysmi syrov. Viete, na čo dávať pozor, aby syry skutočne slúžili zdraviu vašich stravníkov?
Syry vo výžive detí i dospelých I

Syry vo výžive detí i dospelých I

Vložené 30.1.2017 | Autor: Jana Petrová
Syry sú dôležitou súčasťou našej výživy a ich uplatnenie v školskom stravovaní je rozsiahle. Čo je to vlastne syr, aké sú druhy syrov? Viete, prečo sa syry používajú v teplej i studenej kuchyni? Aké druhy syrov použiť na zapekanie, do cestovín a šalátov, do omáčok alebo polievok?

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz