Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 1 z 28

Články v kategórii Ostatné

Kategórie článkov:
Praktické postupy pre znižovanie spotreby soli

Praktické postupy pre znižovanie spotreby soli

Vložené 28.8.2017 | Autor: Zdenka Macháčková
O tom, že naša spotreba soli je vysoká, sa všeobecne vie. Menej je jasné, čo s tým robiť. Obsah soli v obedoch nemožno znižovať donekonečna a spôsoby, čím soľ nahradiť, tiež nie sú v širokom povedomí. Ako na to prakticky?
Cukor a bič. Čím túto metódu nahradiť?

Cukor a bič. Čím túto metódu nahradiť?

Vložené 16.8.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Systém odmien a zamestnaneckých výhod, alebo akýkoľvek iný systém motivácie pracovníkov založený na metóde cukor a bič v školskom stravovaní nefunguje. Čím ho nahradiť, aby v jedálňach pracovali dostatočne motivovaní ľudia?
Platy, platy a znovu platy

Platy, platy a znovu platy

Vložené 18.7.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Nízke platy prevádzkových zamestnancov škôl, často pod úrovňou minimálnej mzdy, sú stálou témou rokovaní aj počas leta. Znovu sa objavuje vyhrážanie štrajkom a ministerstvo školstva považuje za potrebné riaditeľov škôl upozorniť, že sľúbené 2% navýšenie platov musia zamestnancom vyplatiť.
Ako sa znižuje solenie obedov

Ako sa znižuje solenie obedov

Vložené 29.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Od leta 2015 sú platné prísne limity obsahu soli v potravinách a jedlách. Ich dodržiavanie v praxi mateřských škol kontrolovali v marci hygienici. Aké sú výsledky?
Jedálne presedlávajú na kompostovanie gastro-odpadov

Jedálne presedlávajú na kompostovanie gastro-odpadov

Vložené 13.6.2017 | Autor: Tomáš Aulický
V oblasti likvidácie bioodpadov sa objavuje nová možnosť: elektrické kompostéry. Tieto zariadenia menia odpadky na substrát, ktorý je možné použiť na mieste vzniku, odpadá nutnosť jeho odvozu. Zoznámte sa bližšie s elektrickými kompostérmi.
Kde sú ryby a strukoviny v jedálnych lístkoch?

Kde sú ryby a strukoviny v jedálnych lístkoch?

Vložené 7.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Ryby a strukoviny nepatria k potravinám, ktoré by deti radi jedli. Ako si s ponukou týchto potravín vedú školskej jedálne? Zaraďujú do jedálneho lístka rybie a strukovinové pokrmy?
Ako účinne presadzovať zmeny?

Ako účinne presadzovať zmeny?

Vložené 22.5.2017 | Autor: Jiří Vlček
Zmeniť zabehnutý spôsob práce, donútiť pracovníkov pracovať inak, prinútiť ich ku zmenám je vždy ťažké. Podobných situácií zažívajú vedúci jedální veľa. Ako vykonávať zmeny v práci, ako sa na ne pripravovať?
Rodičia, učitelia a školské stravovanie – nekonečné príbehy

Rodičia, učitelia a školské stravovanie – nekonečné príbehy

Vložené 25.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Veľa sa diskutuje o vzťahu rodičov a učiteľov k školskému stravovaniu, pretože ich príklad deti pozitívne i negatívne ovplyvňuje. Ako ich získať za spojencov? Prečítajte si niekoľko príbehov, ako to robia niektoré vedúce.
Jedáleň, ktorá varí pre študentov

Jedáleň, ktorá varí pre študentov

Vložené 18.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Školská jedáleň pri gymnáziu Jána Hollého v Trnave varí prevažne pre dospelých študentov. Ako tam s nimi komunikujú, aké má príprava stravy pre študentov špecifiká a aké zmeny v stravovaní v poslednej dobe vykonali?
Je potrebné sa báť salmonel v hydinovom mäse?

Je potrebné sa báť salmonel v hydinovom mäse?

Vložené 11.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Posledné týždne sa v školských jedálňach pod dojmov novinových správ široko diskutuje o salmonelách v hydinovom mäse. Je potřebné sa týchto baktérií báť? Sú používané hygienické opatrenia dostatočné?
Predchádzajúca stránka 1234567 .. 28Ďalšia stránka

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz