Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 1 z 28

Články v kategórii Ostatné

Kategórie článkov:
Platy, platy a znovu platy

Platy, platy a znovu platy

Vložené 18.7.2017 | Autor: Pavel, Ludvík
Nízke platy prevádzkových zamestnancov škôl, často pod úrovňou minimálnej mzdy, sú stálou témou rokovaní aj počas leta. Znovu sa objavuje vyhrážanie štrajkom a ministerstvo školstva považuje za potrebné riaditeľov škôl upozorniť, že sľúbené 2% navýšenie platov musia zamestnancom vyplatiť.
Ako sa znižuje solenie obedov

Ako sa znižuje solenie obedov

Vložené 29.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Od leta 2015 sú platné prísne limity obsahu soli v potravinách a jedlách. Ich dodržiavanie v praxi mateřských škol kontrolovali v marci hygienici. Aké sú výsledky?
Jedálne presedlávajú na kompostovanie gastro-odpadov

Jedálne presedlávajú na kompostovanie gastro-odpadov

Vložené 13.6.2017 | Autor: Tomáš Aulický
V oblasti likvidácie bioodpadov sa objavuje nová možnosť: elektrické kompostéry. Tieto zariadenia menia odpadky na substrát, ktorý je možné použiť na mieste vzniku, odpadá nutnosť jeho odvozu. Zoznámte sa bližšie s elektrickými kompostérmi.
Kde sú ryby a strukoviny v jedálnych lístkoch?

Kde sú ryby a strukoviny v jedálnych lístkoch?

Vložené 7.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Ryby a strukoviny nepatria k potravinám, ktoré by deti radi jedli. Ako si s ponukou týchto potravín vedú školskej jedálne? Zaraďujú do jedálneho lístka rybie a strukovinové pokrmy?
Ako účinne presadzovať zmeny?

Ako účinne presadzovať zmeny?

Vložené 22.5.2017 | Autor: Jiří Vlček
Zmeniť zabehnutý spôsob práce, donútiť pracovníkov pracovať inak, prinútiť ich ku zmenám je vždy ťažké. Podobných situácií zažívajú vedúci jedální veľa. Ako vykonávať zmeny v práci, ako sa na ne pripravovať?
Rodičia, učitelia a školské stravovanie – nekonečné príbehy

Rodičia, učitelia a školské stravovanie – nekonečné príbehy

Vložené 25.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Veľa sa diskutuje o vzťahu rodičov a učiteľov k školskému stravovaniu, pretože ich príklad deti pozitívne i negatívne ovplyvňuje. Ako ich získať za spojencov? Prečítajte si niekoľko príbehov, ako to robia niektoré vedúce.
Jedáleň, ktorá varí pre študentov

Jedáleň, ktorá varí pre študentov

Vložené 18.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Školská jedáleň pri gymnáziu Jána Hollého v Trnave varí prevažne pre dospelých študentov. Ako tam s nimi komunikujú, aké má príprava stravy pre študentov špecifiká a aké zmeny v stravovaní v poslednej dobe vykonali?
Je potrebné sa báť salmonel v hydinovom mäse?

Je potrebné sa báť salmonel v hydinovom mäse?

Vložené 11.4.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Posledné týždne sa v školských jedálňach pod dojmov novinových správ široko diskutuje o salmonelách v hydinovom mäse. Je potřebné sa týchto baktérií báť? Sú používané hygienické opatrenia dostatočné?
Mať záujem a snahu niečo urobiť

Mať záujem a snahu niečo urobiť

Vložené 20.3.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Posledné mesiace, možno aj rok, na portáli Jedalne.sk silne zaznieva téma platy a postavenie kuchárok v školských jedálňach. Dokonca tak, že zatieňuje to, čo je podstatou práca kuchárok: uvariť chutný a výživovo hodnotný obed.
Práca odborára za naše práva

Práca odborára za naše práva

Vložené 13.3.2017 | Autor: Edita Horváthová
Odbory sú asi jedinou organizáciou, ktorá bojuje za práva pracovníčok v školských jedálňach, najmä za ich platy. Mnohým sa úsilie odborárov nezdá dostatočné. Čo obnáša ich práca, čo je za ňou schované?
Predchádzajúca stránka 1234567 .. 28Ďalšia stránka

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz