Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 7 z 12

Články v kategórii Výživa

Kategórie článkov:
Čo vieme a nevieme o nových MSN? (2)

Čo vieme a nevieme o nových MSN? (2)

Vložené 10.3.2011 | Autor: Pavel Ludvík
V januári a februári 2011 dostali jedálne nové materiálno-spotrebné normy a začali podľa nich pripravovať obedy. Hneď prvý pohľad do noriem a prvé pripravené obedy vás vyprovokovali k mnohým názorom a otázkam.
Ovocie a zelenina v školskom stravovaní v regióne Zvolen

Ovocie a zelenina v školskom stravovaní v regióne Zvolen

Vložené 16.2.2011 | Autor: Mária Mikulčíková
Obľúbenosť ovocia, zeleniny a zeleninových jedál je vo veľkej miere ovplyvnená regiónom a zvyklosťami. Dostupnosť kvalitnej a cenovo primeranej zeleniny a ovocia je problémom. Aká je budúcnosť pri podávaní ovocia a zeleniny v školských jedálňach?
Čerstvé potraviny vo výžive detí

Čerstvé potraviny vo výžive detí

Vložené 10.2.2011 | Autor: Janka Nosková
Stravu dieťaťa je potrebné zostavovať zvlášť starostlivo, tak aby obsahovala dostatok všetkých živín a spĺňala potreby detského organizmu. Prečítajte si o výhodách rastlinnej stravy.
Ako sa zdravo stravovať  - návod pre žiakov I. stupňa ZŠ

Ako sa zdravo stravovať - návod pre žiakov I. stupňa ZŠ

Vložené 26.1.2011 | Autor: Viera Hoghová
Inšpirujte sa, ako je možno zábavnou formou v deťoch vzbudiť záujem o správne životné návyky v oblasti stravovania, ochrane zdravia a dalšie.
Surová, či tepelne upravená strava?

Surová, či tepelne upravená strava?

Vložené 11.1.2011 | Autor: Danica Melicherčíková
V príspevku chceme upozorniť na skutočnosť, že je nevyhnutné posudzovať každú potravu individuálne z rôznych hľadísk. Niekedy môže byť tá istá potravina prospešná pri konzumovaní v surovom stave, inokedy zasa po tepelnej úprave.
Rozumné stravovanie detí a mládeže

Rozumné stravovanie detí a mládeže

Vložené 5.1.2011 | Autor: Iveta Valachová
Správne stravovacie návyky získané a osvojené v detskom veku zostávajú a ovplyvňujú zdravotný stav aj kvalitu života v neskoršom veku. Výživové odporúčania musia rešpektovať rôzne vekové kategórie.
Čerstvé ovocie a zelenina v materských školách

Čerstvé ovocie a zelenina v materských školách

Vložené 8.12.2010 | Autor: Anna Bauková
V príspevku sú uvedené poznatky z jedální materských škol. Vedúca školskej jedálne píše o svojích skúsenostiach s konzumáciou čerstvého ovocia a zeleniny v materských školách.
Antinutričné látky

Antinutričné látky

Vložené 20.11.2010 | Autor: Martina Cukrová
Veľa kuchárok usiluje o naozaj kvalitnú stravu pre detských stravníkov, pestrú, plnú vitamínov, s vyváženým pomerom všetkých živín. Málokto z nich vie, že sa v potravinách nachádzajú aj antinutrienty, ktoré ich snahu môžu kaziť.
Funkčné potraviny

Funkčné potraviny

Vložené 20.10.2010 | Autor: Martina Cukrová
Ľuďom dnes už nestačí, že dostanú na tanier potraviny, ktoré zaženú hlad a sú zdravotne nezávadné. Od potravín sa navyše očakáva, že ich konzumácia bude priaznivo pôsobiť na ľudské zdravie a preto prichádzajú na rad tzv. funkčné potraviny.
Mýty a povery o výžive

Mýty a povery o výžive

Vložené 13.10.2010 | Autor: Ludmila Oliveriusová
V článku sa dozviete, prečo zaraďovať do jedálneho lístka nielen biela mäsá, ale aj červené. Prečo jesť vajcia, ryby, mlieko a že rozhodne neplatí tvrdenie "Čo je tučné, obsahuje aj veľa cholesterolu".

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz