Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 6 z 12

Články v kategórii Výživa

Kategórie článkov:
Inak konzervovaná zelenina v školskom stravovaní (4)

Inak konzervovaná zelenina v školskom stravovaní (4)

Vložené 9.11.2011 | Autor: Karel Kopec
Na trhu môžete nájsť aj zeleninu, ktorá sa konzervuje inými spôsobmi ako zmrazovaním a sterilizáciou, najmä sušením a mliečnym kvasením. Prečítajte si aj o iných úpravách konzervácie a ich výhodách a nevýhodách.
Mrazená zelenina v školskom stravovaní (3)

Mrazená zelenina v školskom stravovaní (3)

Vložené 17.10.2011 | Autor: Karel Kopec
Napriek tomu, že čerstvá zelenina sa v stravovaní doporučuje najviac, mrazená zelenina sa radí svojou nutričnou i chuťovou hodnotou hneď za zeleninu čerstvú, niekedy ju dokonca prevýši.
Sterilizovaná zelenina v školskom stravovaní (2)

Sterilizovaná zelenina v školskom stravovaní (2)

Vložené 12.10.2011 | Autor: Karel Kopec
Ku kladným stránkam sterilizovanej zeleniny patrí predĺženie trvanlivosti a často zvýšenie stráviteľnosti, pestrosť pohotovej ponuky kedykoľvek počas roka, možnosť rýchlej a bezodpadovej pohodlnej prípravy.
Čerstvá zelenina v školskom stravovaní (1)

Čerstvá zelenina v školskom stravovaní (1)

Vložené 5.10.2011 | Autor: Karel Kopec
Pretože zelenina má v školskom stravovaní nezastupiteľné miesto, pripravili sme pre vás cyklus článkov na túto tému. V dnešnom dieli si môžete prečítať o čerstvej zelenine.
Cereálne raňajky: nie je všetko ideálne, čo je cereálne ... (2)

Cereálne raňajky: nie je všetko ideálne, čo je cereálne ... (2)

Vložené 31.8.2011 | Autor: Zlata Piskáčková
Prečítajte si, čomu venovať pozornosť pri výbere raňajkových cereálií a aká je odporúčaná veľkosť porcie. Konzumácia raňajkových obilnín má pozitívny prínos, pre niekoho však môže predstavovať aj určité riziko.
Cereálne raňajky: nie je všetko ideálne, čo je cereálne ... (1)

Cereálne raňajky: nie je všetko ideálne, čo je cereálne ... (1)

Vložené 20.8.2011 | Autor: Zlata Piskáčková
Cereálne raňajky si získali obľubu u dospelých i detských stravníkov a pre svoju ľahkú a rýchlu prípravu sú obľúbené aj v predškolskom i školskom stravovaní. Zaujímavosti a rady, ako vyberať zo širokého sortimentu, nájdete na nasledujúcich riadkoch.
Sója v školskom stravovaní

Sója v školskom stravovaní

Vložené 18.5.2011 | Autor: Zlata Piskáčková
Sója patrí do jedálneho lístka detí a dospelých. Platia tu však určité odporúčania, ktoré stojí za to si pripomenúť. Aké druhy sójových výrobkov môžeme deťom ponúknuť?
Pohľad gastronóma na nové MSN

Pohľad gastronóma na nové MSN

Vložené 4.5.2011 | Autor: Jana Korbelová
Nové materiálno-spotrebné normy pre školské stravovanie vzbudily zaslúženú pozornosť - nielen vedúcich ŠJ, ale i verejnosti a odborníkov. Zoznámte sa, ako hodnotí nové MSN odborníčka na gastronómiu.
Umenie kombinovať potraviny

Umenie kombinovať potraviny

Vložené 13.4.2011 | Autor: Zlata Piskáčková
V závislosti na kombinácii určitých potravín môže dôjsť ku zníženiu/zvýšeniu využiteľnosti niektorých látok. Ako v školskom stravovaní kombinovať potraviny, aby sme v jedlách docielili maximálnej využiteľnosti látok potrebných pre detský organismus?
Potrava a pitný režim

Potrava a pitný režim

Vložené 6.4.2011 | Autor: Danica Melicherčíková
Viete, že vhodná kombinácia potravín a nápojov môže ovplyvňovať vstrebateľnosť vitamínov, minerálov a iných látok dôležitých pre ľudský organizmus? Přečítajte si dnes o vstrebatelnosti železa a o nemoci, ktorá je nedostatkom železa spôsobená.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz