Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 4 z 12

Články v kategórii Výživa

Kategórie článkov:
Voda a jód v jedálni

Voda a jód v jedálni

Vložené 4.3.2013 | Autor: Redakcia Jedálne.sk
Voda a jód sú určite významné látky, a to nielen pre výživu detí. Prečo ale práve dnes vodu a jód spomíname? Čo majú spoločné? Aj voda a jód majú svoje dni - práve v marci, ktorý začína, a jedálne môžu týchto dní využiť vo svoj prospech.
Mňam, mňam, máme brokoličku! (2)

Mňam, mňam, máme brokoličku! (2)

Vložené 28.1.2013 | Autor: Jana Vrtiaková
Záverečná časť zamyslenia nad výživou detí vám prináša praktické poznatky z jedálne materskej školy, skúsenosti s podávaním ovocia a zeleniny a odporúčanie k spolupráci s rodičmi.
Mňam, mňam, máme brokoličku! (1)

Mňam, mňam, máme brokoličku! (1)

Vložené 22.1.2013 | Autor: Jana Vrtiaková
Prvá časť obsiahleho zamyslenia nad tým, ako dosiahnuť, aby deti jedli ovocie a zeleninu, obsahuje teoretické poznatky o týchto potravinách, opis potravinové pyramídy, údaje zo štatistík aj praktické odporúčania.
Zelenina a ovocie v školskej jedálni v Revúcej

Zelenina a ovocie v školskej jedálni v Revúcej

Vložené 2.1.2013 | Autor: Ľudmila Lakyová
Zelenina a ovocie sú podstatnou súčasťou jedálneho lístka detí a majú významný vplyv na ich zdravie. Praktické skúsenosti s používaním týchto potravín nám poslala vedúca školskej jedálne gymnázia v Revúcej. Zoznámte sa s nimi.
Hydinové mäso

Hydinové mäso

Vložené 31.8.2012 | Autor: L. Oliveriusová
Najľahšie stráviteľné sú bielkoviny v hydinovom, králičom a rybacom mäse. Najmä kuracie a morčacie mäso je dobre stráviteľné a je doporučené aj pre deti, seniorov a šetriace diéty. Hydinové mäso má výhodnejší pomer nasýtených a nenasýtených mastných kyselín.
Nie je olej ako olej

Nie je olej ako olej

Vložené 13.8.2012 | Autor: Jana Stávková
Na našom trhu je v predaji veľa rastlinných olejov. Okrem tradičného slnečnicového, repkového alebo olivového oleja môžeme kúpiť napríklad konopný, ľanový, kokosový, sezamový. Každý z nich má iné zloženie a hodí sa k niečomu inému. Aký olej kedy zvolit?
Ovsené vločky

Ovsené vločky

Vložené 30.7.2012 | Autor: L. Oliveriusová
V súčasnosti obľuba ovsených vločiek stúpa, najmä v súvislosti s prevenciou civilizačných chorôb, pretože obsahujú množstvo nutrične zaujímavých látok, a objavujú sa i v školskom stravovaní. Prečítajte si všetko o ovsených vločkách.
Vláknina - nevyhnutná súčasť nášho jedálneho lístka

Vláknina - nevyhnutná súčasť nášho jedálneho lístka

Vložené 9.7.2012 | Autor: L. Oliveriusová
Vláknina je jednou zo zložiek nášho jedálneho lístka, ktorá pozitívne pôsobí na náš zdravotný stav. Je dokázané, že tie skupiny populácie, v ktorých jedálnom lístku je veľa vlákniny, trpia civilizačnými chorobami ďaleko menej ako tí, v ktorých jedálnom lístku je vlákniny málo.
Tuky vo výžive (nielen) detí - 2. časť

Tuky vo výžive (nielen) detí - 2. časť

Vložené 4.6.2012 | Autor: Jana Stávková
V predchádzajúcom článku sme získali prehľad o význame a zložení tukov. V dnešnej časti článku sa dozvieme, ktoré tuky a za akých okolností je vhodné v kuchyni používať. Uvedomelým výberom a znalosťami o zložení jednotlivých tukov môžeme pozitívne ovplyvniť naše zdravie.
Tuky vo výžive (nielen) detí - 1. časť

Tuky vo výžive (nielen) detí - 1. časť

Vložené 28.5.2012 | Autor: Jana Stávková
Nevyhnutnú zložku v ľudskej výžive tvoria spolu so sacharidmi a bielkovinami aj neprávom zatracované tuky. Ich význam je však obrovský, avšak treba sa zamyslieť nad mierou ich konzumácia a pri výbere sa riadiť zložením mastných kyselín, ktoré sú v jednotlivých tukoch obsiahnuté.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz