Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 3 z 12

Články v kategórii Výživa

Kategórie článkov:
Stravovanie v horúcich letných dňoch

Stravovanie v horúcich letných dňoch

Vložené 11.8.2014 | Autor: Jana Petrová
Práve prebiehajúce leto prináša otázku, či by sa stravovanie v letnom období malo líšiť od stravovania v ostatných chladnejších mesiacoch. Aké sú zásady stravovania v lete, akými odporúčaniami sa riadiť?
Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (4)

Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (4)

Vložené 16.4.2014 | Autor: Jana Stávková
Záver seriálu článkov o mlieku a mliečnych výrobkoch vysvetľuje mýty, ktoré sa o týchto potravinách šíria. Zoznámte sa odpoveďami na otázky rodičov a vybavte sa argumentami pre diskusiu s nimi.
Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (3)

Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (3)

Vložené 10.4.2014 | Autor: Jana Stávková
Ďalší diel z cyklu článkov o mlieku a mliečnych výrobkoch sa zaoberá zdravotnými poruchami v súvislosti s príjmom týchto potravín a spôsobmi, ako tieto potraviny nahradiť. Osobitnú pozornosť venuje výrobkom zo sóje, ktoré veľa ľudí používa ako náhradu mlieka.
Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (2)

Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (2)

Vložené 2.4.2014 | Autor: Jana Stávková
Mlieko a mliečne výrobky sú vo výžive detí veľmi dôležitou potravinovou skupinou. Dnešný článok odpovedá na početné otázky na príjem týchto potravín v detskom veku a na ich nutričné a energetické hodnoty.
Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (1)

Mlieko a mliečne výrobky vo výžive detí (1)

Vložené 26.3.2014 | Autor: Jana Stávková
Mlieko a mliečne výrobky sú vo výžive detí veľmi dôležitou potravinovou skupinou. Dokážete vašim stravníkom zdôvodniť prečo? Prvý diel zo seriálu článkov na túto tému sa zaoberá zložením mlieka, rôznych druhov mliečnych výrobkov a ich významom pre zdravie detí.
Soľ je nad zlato, tak s ňou šetrime!

Soľ je nad zlato, tak s ňou šetrime!

Vložené 6.1.2014 | Autor: Lenka Suchopárová
Obyvateľstvo SR má 3x vyšší príjem soli, než sa odporúča, podobne je to v mnohých ďalších štátoch. Zvýšená spotreba soli má negatívny vplyv na zdravie človeka. Čo môžu jedálne urobiť, aby sa spotreba soli znížila?
Proti obezite - nutričné požiadavky na krabičkové diéty

Proti obezite - nutričné požiadavky na krabičkové diéty

Vložené 28.11.2013 | Autor: Václava Kunová
Mnohé jedálne sa snažia získať financie podnikateľskou činnosťou. Okrem obvyklej ponuky obedov pre cudzích stravníkov a hostinskej činnosti pripadá do úvahy aj diétna strava zameraná na schudnutie. Najmä vo veľkých mestách je čo raz populárnejšia celodenná diétna strava v krabičkách a práve tá predstavuje z hľadiska výživy zaujímavý odborný problém.
Na pitie je voda a nie cukornička!

Na pitie je voda a nie cukornička!

Vložené 3.6.2013 | Autor: Jana Stávková
Pitný režim je pre nás veľmi dôležitý. Nikto z nás nepochybuje, že bez tekutín nemôžeme žiť. Už menej premýšľame o tom, ktoré nápoje tvoria pitný režim náš i našich detí. Obyčajnú vodu vystriedali sladené nápoje. Ktoré nápoje by základ nášho pitného režimu rozhodne tvoriť nemali?
Strukoviny v školskom stravovaní (2)

Strukoviny v školskom stravovaní (2)

Vložené 18.3.2013 | Autor: Jana Stávková
Skúsenosti zo školských jedální ukazujú, že strukoviny sa do školských obedov presadzujú veľmi ťažko. Čo môžu jedálne urobiť pre to, aby strukovinové jedlá boli pre stravníkov prijateľnejšie? Aké postupy a úpravy zvoliť, čoho sa vyvarovať? Zoznámte sa s odporúčaniami skúsených kuchárok.
Strukoviny v školskom stravovaní (1)

Strukoviny v školskom stravovaní (1)

Vložené 11.3.2013 | Autor: Jana Stávková
Strukoviny boli tradičnou súčasťou stravy našich predkov, ale do školského stravovania sa presadzujú veľmi ťažko. Nechýba legislatíva, odporúčania, ale iba kuchárky v jedálňach vedia, ako ťažko stravníci strukoviny prijímajú. Prečo sú strukoviny také dôležité, čo medzi ne patrí a čo nie?

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz