Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 2 z 12

Články v kategórii Výživa

Kategórie článkov:
Nové jedlá pre školské jedálne

Nové jedlá pre školské jedálne

Vložené 29.8.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Školské jedálne dostali do nového školského roka 120 nových materiálno spotřebních noriem pre prípravu pokrmov. Pribudlo najmä príloh a bezmäsitých pokrmov. Čo nové normy prinášajú?
Využite Medzinárodný rok strukovín

Využite Medzinárodný rok strukovín

Vložené 15.8.2016 | Autor: Zdenka Macháčková
Tento rok bol vyhlásený za Medzinárodný rok strukovín. Viete o tom? Využite túto informáciu na osvetu medzi vašimi stravníkmi, na prípravu nových jedálnych lístkov a na to, aby si deti a študenti, ktorí sa u vás stravujú, strukovinové jedlá viac obľúbili.
Senzácie versus pravda - nasýtené mastné kyseliny v tukoch

Senzácie versus pravda - nasýtené mastné kyseliny v tukoch

Vložené 18.7.2016 | Autor: Jana Jurkovičová
V médiách sa objavujú skreslené závery niektorých vedeckých štúdií. Netreba veriť všetkému, čo objavíme na internete, a to, čo čítame, čítajme pozorne a so zdravým rozumom.
Skúsenosti jedální s novými – hipsterskými – receptúrami

Skúsenosti jedální s novými – hipsterskými – receptúrami

Vložené 23.6.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Verejnosť sa stále zaujíma o nové receptúry v školských jedálňach, články v médiách sú toho dôkazom. Aké sú poznatky vedúcich? Čo stravníkom chutí a či nie? Na čom záleží úspech nového jedla?
Nové odporúčanie pre školské jedálničky v Česku

Nové odporúčanie pre školské jedálničky v Česku

Vložené 26.4.2016 | Autor: Pavel Ludvík
V Českej republike začalo od jesene 2015 platiť nové odporúčanie pre tvorbu jedálnych lístkov. V mnohom sa podobá slovenským predpisom, v mnohom je iné.
Biologická hodnota bielkovín

Biologická hodnota bielkovín

Vložené 18.4.2016 | Autor: Jana Stávková
V posledných rokoch sa veľa hovorí o bielkovinách v strave. Na jednej strane sa ukazuje, že ich prijímame zbytočne veľa, na druhej strane musíme pamätať nielen na primerané množstvo bielkovín, ale aj na ich vhodný pomer a kvalitu. Ako posudzovať biologickú hodnotu bielkovín?
Je obmedzenie príjmu lepku vhodné pre každého?

Je obmedzenie príjmu lepku vhodné pre každého?

Vložené 20.10.2015 | Autor: Jana Stávková
Pribúda ľudí, ktorí vyžadujú stravu s obmedzením lepku. Súčasne pribúda názorov, že znížiť množstvo lepku v strave je užitočné aj pre zdravé osoby. Zoznámte sa, čo je na týchto informáciách pravdy a aká je úloha lepku v ľudskom organizme.
Nevhodné potraviny vo výžive detí podľa rodičov

Nevhodné potraviny vo výžive detí podľa rodičov

Vložené 25.5.2015 | Autor: Jana Stávková
Pred časom sme položili rodičom anketovú otázku, ktoré potraviny považujú za najviac škodlivé a nevhodné vo výžive detí. Prečítajte si komentár nutričnej terapeutky k výsledkom tejto ankety.
Strukovinové pokrmy včera a dnes

Strukovinové pokrmy včera a dnes

Vložené 9.2.2015 | Autor: Jana Petrová
Kedysi šošovica s vajcom alebo hrachová kaša s párkom. Dnes šošovica s ryžou, hrach so zeleninou a fazuľa so zemiakmi. Prečo sa mení odporúčanie s čím podávať strukoviny?
Výživové odporúčania - ako sa v nich vyznať?

Výživové odporúčania - ako sa v nich vyznať?

Vložené 18.11.2014 | Autor: Jana Stávková
Často počujete o odporúčaných výživových dávkach, výživových odporúčaniach, ich grafických stvárneniach vo forme potravinovej pyramídy, taniere, lode a pod. Prečítajte si, ako sa v týchto pojmoch vyznať a aký je medzi nimi vzťah.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz