Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 1 z 12

Články v kategórii Výživa

Kategórie článkov:
Mlieko a mliečne výrobky pri stravovaní v lete

Mlieko a mliečne výrobky pri stravovaní v lete

Vložené 31.7.2017 | Autor: Tereza Černá
Stravovanie v sparnom lete by malo prinášať aj potrebné osvieženie a školské jedálne k tomu môžu významne prispieť. Akú úlohu v tom môže hrať mlieko, prípadne mliečne výrobky, aké sú v letných horúčavách ich prednosti alebo riziká?
Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v praxi (2)

Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v praxi (2)

Vložené 9.5.2017 | Autor: Pavel Ludvík
V druhej časti článku sa zoznámite s tým, aké potraviny by jedálne nemali používať, ako s potravinami manipulovať a dozviete sa o mnohých ďalších dobrých skúsenostiach pre zostavovanie jedálnych lístkov.
Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v praxi (1)

Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v praxi (1)

Vložené 4.5.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Na zásady pre zostavovanie jedálnych lístkov smeruje z jedální rad dotazov. Zoznámte sa s týmito zásadami i s príkladmi a komentármi skúsených vedúcich.
Štúdia k obsahu živín v školských obedoch

Štúdia k obsahu živín v školských obedoch

Vložené 31.3.2017 | Autor: Pavel Ludvík
V českom školskom stravovaní sa intenzívne diskutuje o výsledkoch rozsiahlej štúdie, ktorá zisťovala presné množstvo živín v školských obedoch a porovnávala ich s odporúčaniami. Čo štúdia priniesla?
Syry vo výžive detí i dospelých II

Syry vo výžive detí i dospelých II

Vložené 6.2.2017 | Autor: Jana Petrová
Pokračovanie článku o syroch sa zaoberá úlohou syrov vo výžive, ich výživnou hodnotou, opisuje obsah živín v syroch a zaoberá sa aj niektorými problematickými rysmi syrov. Viete, na čo dávať pozor, aby syry skutočne slúžili zdraviu vašich stravníkov?
Syry vo výžive detí i dospelých I

Syry vo výžive detí i dospelých I

Vložené 30.1.2017 | Autor: Jana Petrová
Syry sú dôležitou súčasťou našej výživy a ich uplatnenie v školskom stravovaní je rozsiahle. Čo je to vlastne syr, aké sú druhy syrov? Viete, prečo sa syry používajú v teplej i studenej kuchyni? Aké druhy syrov použiť na zapekanie, do cestovín a šalátov, do omáčok alebo polievok?
Výživové hodnotenie „najlepších“ školských obedov

Výživové hodnotenie „najlepších“ školských obedov

Vložené 28.11.2016 | Autor: Olga Marinčáková
Najlepšie školské obedy, ktoré postúpili do finále celoštátnej súťaže jedální v ČR, predstavujú aj mimoriadny materiál pre štúdium ich nutričného zloženia a pre inšpiráciu kuchárok. Aké boli tieto pokrmy z hľadiska nutričnej terapeutky?
Ako (ne)kombinovať potraviny

Ako (ne)kombinovať potraviny

Vložené 11.10.2016 | Autor: Jana Spáčilová
Kombinácia rôznych potravín v rámci jedného denného jedla môže ovplyvniť využiteľnosť niektorých živín, výslednú stráviteľnosť aj senzorickú kvalitu. Zoznámte sa, ako je možné podporiť nutričnú kvalitu stravy kombináciou potravín.
Čo je to plnohodnotné jedlo?

Čo je to plnohodnotné jedlo?

Vložené 27.9.2016 | Autor: Jana Petrová
Výživoví špecialisti odporúčajú, aby bezmäsité pokrmy podávané deťom boli plnohodnotné. Čo si pod takým termínom predstaviť? Stručné vysvetlenie tejto problematiky s niekoľkými príkladmi prináša dnešný článok.
Nové jedlá pre školské jedálne

Nové jedlá pre školské jedálne

Vložené 29.8.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Školské jedálne dostali do nového školského roka 120 nových materiálno spotřebních noriem pre prípravu pokrmov. Pribudlo najmä príloh a bezmäsitých pokrmov. Čo nové normy prinášajú?
Predchádzajúca stránka 1234567 .. 12Ďalšia stránka

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz