Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 3 z 3

Články v kategórii Hygiena

Kategórie článkov:
Legislatíva ES pre potraviny

Legislatíva ES pre potraviny

Vložené 21.2.2007 | Autor: Čapla, Zajác
V súvislosti so vstupom SR do EU vstúpili do platnosti nové pravidlá a postupy obchodovania s jednotlivými komoditami v potravinárskej oblasti v rámci spoločného trhu. Európska únia pripravila zásadnú legislatívnu zmenu v oblasti hygieny potravín.
HACCP v praxi (10): Prevádzkový poriadok

HACCP v praxi (10): Prevádzkový poriadok

Vložené 8.11.2006 | Autor: Jozef Kerekréty
Viete účelne vytvoriť a prakticky využiť prevádzkový poriadok? Alebo je to len formálny dokument pre kontrolórov? Uvedomili ste si, že by mohol slúžiť na jasné vymedzenie právomocí a zodpovedností vo vašej organizácii?
HACCP v praxi (7): Správne čistenie miestností

HACCP v praxi (7): Správne čistenie miestností

Vložené 11.10.2006 | Autor: Jozef Kerekréty
Ako čistíte miestnosti a zariadenia? Jednou alebo viac vodami? O akej teplote? S prídavkom saponátu, dezinfekcie? Prinášame Vám doporučený postup, ktorý by mal odstrániť Vaše nejasnosti.
HACCP v praxi (6): Príprava a servírovanie porcií

HACCP v praxi (6): Príprava a servírovanie porcií

Vložené 4.10.2006 | Autor: Jozef Kerekréty
Námahu vynaloženú na prípravu pokrmov by mohla pokaziť chyba v hygiene porcovania a servírovania. Preto buďte v tomto kroku pri plnení požiadaviek hygieny nekompromisný.
HACCP v praxi (5): Tepelná úprava pokrmov

HACCP v praxi (5): Tepelná úprava pokrmov

Vložené 27.9.2006 | Autor: Jozef Kerekréty
Viete, aké sú príčiny nedostatočnej tepelnej úpravy? Viete, čo sú kritické limity štandardizovaného postupu tepelnej úpravy hamburgerov? Aké sú riziká pri servírovaní porcií?
HAACP v praxi (4): Rozmrazovanie surovín - príprava

HAACP v praxi (4): Rozmrazovanie surovín - príprava

Vložené 20.9.2006 | Autor: Josef Kerekréty
Rozmrazovanie surovín je z pohľadu hygieny veľmi riziková operácia. Trvá pomerne dlho. Ako teda postupovať? Ako sa dobre pripraviť, aby rozmrazovanie prebehlo v poriadku?
HACCP v praxi (3): Vnútorné vybavenie priestorov

HACCP v praxi (3): Vnútorné vybavenie priestorov

Vložené 13.9.2006 | Autor: Josef Kerekréty
Viete o tom, ako má v systéme HACCP vyzerať vhodná podlaha, steny, povaly, okná, dvere, priečky? Ak nie, tak dnes čítajte obzvlášť pozorne. Aj keď to viete dobre, opakovanie je matkou múdrosti.
HAACP v praxi (2): Požiadavky na miestnosti a zariadenia

HAACP v praxi (2): Požiadavky na miestnosti a zariadenia

Vložené 6.9.2006 | Autor: Josef Kerekréty
HACCP vyžaduje okrem iného vhodné priestory s dostatočnými rozmermi, s určitým členením a tiež použitie vhodných materiálov. V dnešnom článku si povieme, ako na to.
HACCP v praxi (1): Čo je HACCP?

HACCP v praxi (1): Čo je HACCP?

Vložené 31.8.2006 | Autor: Josef Kerekréty
Viete, že sa od vás vyžaduje riadenie, nie klasická kontrola? Viete, že HACCP nie je bič na podnikateľov, ale veľmi užitočný nástroj na systematický boj s mikróbmi a neporiadkom?
HACCP podľa EU (2)

HACCP podľa EU (2)

Vložené 4.7.2006 | Autor: Pavel Ludvík
Pokračujeme v zoznamovaní s usmerňujúcim dokumentom, ktorý bol vydaný generálnym riaditelstvom SANCO na podporu zavedenia a prevádzkovania systému HACCP.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz