Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 2 z 3

Články v kategórii Hygiena

Kategórie článkov:
Koniec pochybnostiam o čerstvosti kupovaných balených potravín?

Koniec pochybnostiam o čerstvosti kupovaných balených potravín?

Vložené 3.2.2011 | Autor: Jana Pribulová
Potravinu treba chrániť pred kontamináciou nielen od začiatku spracovania až po vyskladnenie a následný predaj. Prečítajte si o využitiu aktívnych a inteligentných látok v obalových materiáloch prichádzajúcich do styku s potravinami.
Hygiena rúk

Hygiena rúk

Vložené 13.11.2010 | Autor: Lucie Janotová
Správne umývanie a sušenie rúk je jednou z najdôležitejších povinností pracovníkov v gastronómii a potravinárstve. Viete prečo a aké následky môže mať zanedbávanie tejto povinnosti? Prečítajte si článok s mnohými užitočnými radami.
Piaty máj – Deň čistých rúk

Piaty máj – Deň čistých rúk

Vložené 1.5.2009 | Autor: Vladimíra Nejezová
Pripojte sa aj vy ku Dňu čistých rúk a využite ho k propagácii a zviditeľneniu svojej jedálne. Síce je to deň, ktorý sa pripomína predovšetkým v zdravotníckych zariadeniach, ale hygiena rúk je nevyhnutná i v stravovacích zariadeniach.
Prečítali sme za vás 2009/01 - Hygiena v jedálňach

Prečítali sme za vás 2009/01 - Hygiena v jedálňach

Vložené 18.1.2009 | Autor: Vladimíra Nejezová
Hygiena patrí v stravovaní k základným pojmom. Na túto tému často píšu i odborné časopisy. Pripravili sme pre vás výňatok toho, čo o hygiene v stravovacích prevádzkach napísal jeden z nich.
Pravidlá hygieny pre pranie pracovných odevov

Pravidlá hygieny pre pranie pracovných odevov

Vložené 31.10.2007 | Autor: Jozef Kerekréty
Dnešný článok vznikol na základe vaších otázok o praní pracovných odevov. Vybrali sme tie, ktoré sa často opakovali, a predali odborníkovi ako inšpiráciu pre článok. Ako to teda s praním odevov je? Kedy v čistiarni, kedy v práci, kedy doma?
Zmeny pri skladovaní mrazeného mäsa

Zmeny pri skladovaní mrazeného mäsa

Vložené 24.10.2007 | Autor: Jozef Kerekréty
K akým zmenám dochádza pri skladovaní zmrazeného mäsa, ako sa týchto zmien vyvarovať a čo ovplyvňuje kvalitu mäsa sa dozviete v dnešnom článku.
Zmrazovanie mäsa v stravovacích zariadeniach

Zmrazovanie mäsa v stravovacích zariadeniach

Vložené 10.10.2007 | Autor: Jozef Kerekréty
Napriek všetkým doporučeniam a zákazom, ktoré sa týkajú zmrazovania mäsa v zariadeniach spoločného stravovania, je niekedy skutočně nutné mäso v kuchyni zmraziť. Aké podmienky musíte pri tom dodržať sa dozviete v dnešnom článku.
Rozmrazovanie mäsa

Rozmrazovanie mäsa

Vložené 27.9.2007 | Autor: Jozef Kerekréty
Rozmrazovanie mäsa a jeho rôzne spôsoby sú predmetom mnohých diskusií. Aké zmeny prebiehajú v mäse pri rozmrazovaní, môže sa rozmrazovať vo vode, v konvektomate? Aké riziká pritom hrozia? Odpovede na tieto otázky prináša dnešný článok.
Kuchynská hygiena nie je luxus

Kuchynská hygiena nie je luxus

Vložené 11.7.2007 | Autor: Igor Bukovský
Vitajte v kuchyni. Umyli ste si ruky? Samozrejme, že je to dôležité. Najmä tam, kde sa pripravuje potrava pre deti by mala celá kuchyňa vyzerať ako čisté chemické laboratórium.
Listeria monocytogenes ako nevítaný hosť v pokrmoch

Listeria monocytogenes ako nevítaný hosť v pokrmoch

Vložené 21.3.2007 | Autor: Marie Slavíčková
Listerióza je jedna z nákaz, ktoré sa v poslednom čase vyskytujú v potravinárstve vo väčšej miere. Je preto vhodné, aby sa jedálne zoznámili s charakteristikou tejto nemoci, s jej pôvodcom a s tým, ako nákaze predchádzať.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz