Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 1 z 3

Články v kategórii Hygiena

Kategórie článkov:
Prečo došlo k salmonelóze v školskej jedálni?

Prečo došlo k salmonelóze v školskej jedálni?

Vložené 15.5.2017 | Autor: Redakcia Jedálne.sk
V čase množstva správ o salmonelách v brazílskom kuracom mäse nemožno zabudnúť na marcovú salmonelózu, ku ktorej došlo v školskej jedálni. Jej pôvod nebol z hydiny. Prečo k nákaze došlo? Zoznámte sa so stanoviskom pracovníkov RÚVZ Poprad.
Robíme to u nás správne? Aké sú výsledky kontrol ŠVPS?

Robíme to u nás správne? Aké sú výsledky kontrol ŠVPS?

Vložené 15.2.2016 | Autor: Pavel Ludvík
Štátna veterinárna a potravinová správa pravidelne publikuje výsledky svojich kontrol. Sú zaujímavé pre všetkých, ktorí sa zaoberajú spracovaním potravín. Čo môžu povedať školským jedálňam?
Sú zeleninové šaláty nebezpečné? Nie!

Sú zeleninové šaláty nebezpečné? Nie!

Vložené 22.4.2014 | Autor: Pavel Ludvík
Odbornú i laickú verejnosť nedávno zaujal prípad hromadnej alimentárnej nákazy, ktorá prepukla v domove mládeže v Zlínskom kraji v Českej republike. Podrobné informácie o tomto prípade a čo z neho vyplýva pre školské jedálne nám poskytli na Krajskej hygienickej stanici v Zlíne.
Pohľad odborníka na uplatňovanie hygieny v ŠJ

Pohľad odborníka na uplatňovanie hygieny v ŠJ

Vložené 5.8.2013 | Autor: Jozef Golian
Prinášame ďalšie vyjadrenie k výsledkom kontrol, ktoré ÚVZ realizoval v školských jedálňach na konci roku 2012. Prečítajte si, ako sa na hlavné zistené nedostatky a úsilie jedální v oblasti hygieny pozerá odborník, ktorý sa hygiene a bezpečnosti potravín venuje.
Ako ďalej s HACCP v školských jedálňach?

Ako ďalej s HACCP v školských jedálňach?

Vložené 10.6.2013 | Autor: Pavel Ludvík
Základom prípravy bezpečných pokrmov je systém HACCP. Pritom práve s jeho uplatňovaním je veľa ťažkostí. V školských jedálňach boli dokonca zmenené metodiky a príručky HACCP. Zdá sa však, že aj napriek tomu problémy pokračujú. Ako ďalej so systémom HACCP? -- Aktualizované 11.6.2013 - doplnená reakcia hygienikov.
Svetový deň hygieny rúk

Svetový deň hygieny rúk

Vložené 27.5.2013 | Autor: Marcela Iliašová
V nedeľu 5. mája 2013 si na celom svete pripomínali význam hygieny rúk. Nemocnice, výskumné ústavy a podobné pracoviská organizovali podujatia, kde záujemcom predvádzali správne umývanie rúk. Do týchto akcií sa zapojila i školská jedáleň – prečítajte si ako.
Rozhovor s hygieničkou - kontaminované potraviny v jedálni

Rozhovor s hygieničkou - kontaminované potraviny v jedálni

Vložené 12.11.2012 | Autor: Pavel Ludvík
Kontaminované potraviny predstavujú veľkú hrozbu pre zdravie stravníkov, najmä detí. Prečítajte si rozhovor s hygieničkou, ktorá objasňuje tieto nebezpečenstvá a cesty, ako ku kontaminácii môže dôjsť.
Hnačkové ochorenie v Trenčíne

Hnačkové ochorenie v Trenčíne

Vložené 27.8.2012 | Autor: Pavel Ludvík
V mesiacoch jún a júl sa v Trenčíne a jeho okolí objavil zvýšený počet prípadov norovírusovej enteritídy. Prečítajte si, čo je táto choroba a ako sa proti nej brániť.
Národný projekt e-modelu HACCP a metrologického programu

Národný projekt e-modelu HACCP a metrologického programu

Vložené 10.2.2012 | Autor: Redakcia
Z Ministerstva školstva, mládeže, ved výskumu a športu sme dostali oznámenie o realizácii e-modelu HACCP a metrologického programu pre zariadenia školského stravovania.
Ako sa môžu jedálne brániť hnačkovým nákazám

Ako sa môžu jedálne brániť hnačkovým nákazám

Vložené 5.6.2011 | Autor: Pavel Ludvík
Hoci epidémia hnačkových ochorení z Nemecka na Slovensko zatiaľ neprišla, v jedálňach sa vzmáha určitý nepokoj spôsobený obavami, že práve pri stravovaní detí by sa toto ochorenie mohlo prejaviť. Ako sa môžu jedálne týmto nákazám brániť?
Predchádzajúca stránka 123Ďalšia stránka

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz