Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
Strana 1 z 1

Články v kategórii Potraviny

Kategórie článkov:
Rozhovor so zástupcom Únie hydinárov

Rozhovor so zástupcom Únie hydinárov

Vložené 1.6.2015 | Autor: Pavel Ludvík
V nadväznosti na posledné aktivity Únie hydinárov a na vaše sťažnosti na kvalitu hydinových výrobkov sme požiadali zástupcov únie o rozhovor. Na otázky odpovedá tlačový tajomník Lubomír Molnár.
Zmeny nutričných hodnôt potravín pri príprave a skladovaní pokrmov (2)

Zmeny nutričných hodnôt potravín pri príprave a skladovaní pokrmov (2)

Vložené 23.7.2012 | Autor: Lenka Suchopárová
Pri skladovaní a príprave potravín dochádza ku zmenám nutričných hodnôt, nutričná kvalita stravy tak môže byť ovplyvnená v kladnom, ale i zápornom zmysle. Ako zaobchádzať s potravinami, aby sme si pripravili pokrmy hygienicky bezpečné a s vysokou výživovou hodnotou? Prinášame záver článku.
Zmeny nutričných hodnôt potravín pri príprave a skladovaní pokrmov (1)

Zmeny nutričných hodnôt potravín pri príprave a skladovaní pokrmov (1)

Vložené 16.7.2012 | Autor: Lenka Suchopárová
Pri skladovaní a príprave potravín dochádza ku zmenám nutričných hodnôt. Nutričná kvalita stravy môže byť ovplyvnená v kladnom, ale i zápornom zmysle. Je vhodné vedieť, ako s potravinami zaobchádzať, aby sme si pripravili pokrmy, ktoré by nám chutili, boli bezpečné z hľadiska hygienického a zachovali si vysokú výživovú hodnotu.
Nie je ovocie ako ovocie

Nie je ovocie ako ovocie

Vložené 14.5.2012 | Autor: Martina Cukrová
Ovocie je súčasťou mnohých výrobkov používaných nielen doma, ale aj v školských jedálňach. Je to stále ovocie, aj keď prešlo procesom spracovania, alebo ho potom už za ovocie považovať nemôžeme? Na tieto otázky si odpovieme v nasledujúcom článku.
Obilniny a ich význam pre ľudskú výživu (2)

Obilniny a ich význam pre ľudskú výživu (2)

Vložené 30.3.2011 | Autor: Martina Cukrová
V predchádzajúcom diele ste sa dozvedeli o význame obilnín pre ľudskú výživu, aké dôležité látky obsahujú a o vplyve skladovania na ich vlastnosti. Dnes si prečítajte o niektorých netradičných druhoch obilnín, ktoré sa tiež v jedálňach objavujú.
Obilniny a ich význam pre ľudskú výživu (1)

Obilniny a ich význam pre ľudskú výživu (1)

Vložené 16.3.2011 | Autor: Martina Cukrová
Obilniny už oddávna patrí k základnej zložke v potrave človeka. Často sa dozvedáme o ich dôležitosti vo výžive a tiež o vzrastajúcej obľube niektorých ich druhov. Aké významné látky obsahujú, čím sú pre nás tak dôležité?
 Skladovanie potravín

Skladovanie potravín

Vložené 15.9.2010 | Autor: Lucie Janotová
Spôsob, akým sa v jedálňach skladujú potraviny, ovplyvňuje ich zdravotnú nezávadnosť i kvalitu. Ako skladovať potraviny, aby z nich jedáleň mohla pripraviť zdravotne nezávadný a kvalitný pokrm?
Databáza zloženia potravín

Databáza zloženia potravín

Vložené 16.6.2010 | Autor: Martina Cukrová
Pre osvetu a podporu zdravého životného štýlu každého národa slúžia tzv. potravinové tabuľky, ktoré podávajú ucelený prehľad o nutričných hodnotách potravín vyskytujúcich sa na trhu príslušnej krajiny. Aké tabuľky sú dostupné?
Regionálna potravina

Regionálna potravina

Vložené 5.5.2010 | Autor: Martina Cukrová
Postupujúca globalizácia nás núti premýšľať aj o používaní miestnych a krajových potravín. O svoje miesto na trhu ťažko bojujú s lacnými potravinami z dovozu, pritom majú často cennejšie nutričné vlastnosti.
Ceny v septembri a cenový prieskum v októbri 2008

Ceny v septembri a cenový prieskum v októbri 2008

Vložené 22.10.2008 | Autor: Vladimíra Nejezová
Koncom minulého mesiaca sme vás prosili o spoluprácu pri cenovom prieskume, ktorý by zistil, aké sú ceny, za ktoré jedálne nakupujú potraviny. Dnes prinášame výsledky tohto prieskumu.
Predchádzajúca stránka 1Ďalšia stránka

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz