Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz

Diskusia na tému normovanie

Červeným príspevky za posledných dní
Soňa, 11.9.2017 11:46:58
Dobrý deň, je možné pri normovaní mrazeného kuracieho mäsa navýšiť vynormované množstvo o 10%? Je to vlastne strata rozmrazovaním, ktorú máme uvedenú v MSN
odpovedaťvedmš, 11.9.2017 13:53:08
V aplikácii princípov MSN máme uvedené straty a odpady - čl.4 - kuracie prsia rozmrazovaním 10%, takže áno.
odpovedaťLuca, 13.9.2017 10:43:19
sú to straty ale to podľa mna neznamená že sa má navyšovať norma...aj na zemiaky tam je napísané 30% a nedávate navyše
odpovedaťlussy, 13.9.2017 16:08:14
Ja som v Metodike k MSN nenašla zvýšenie mrazenej hydiny o 10 %. Je tam uvedená len mrazená zelenina a ovocie ako náhrada za čerstvé a môže sa nadnormovať o 5 %.
odpovedaťSoňa, 13.9.2017 12:40:46
To je pravda, ale v normách pri zemiakoch máte túto stratu uvedenú v čstej váhe a pri kuracom mäse sa čistá a hrubá váha rovnajú- čiže tu táto strata nie je zohľadnená
odpovedaťmika, 13.9.2017 19:47:31
môže si kuchárka v ŠJ navyšovat múku,ked sa jej zdá polievka riedka,aj 0,20kg denne pri 60stravníkoch MŠ?ZŠ?
odpovedaťexterná metodička, 19.9.2017 7:06:01
Hydinové mäso sa nenavyšuje, navyšovať môžete len pri mr. rybách. Hydinu treba objednávať čerstvú. pri hydine nie sú také veľké straty na 10% - nie sú glazúrované a solené sa nesmú používať. Jedine pri mr. rybách máte možnosť si nadnormovať 5-10 % podľa toho aké ryby si objednáte. Ďalej pri mraz. zelenine
odpovedaťexterná metodička, 19.9.2017 7:11:40
zemiaky máte zohľadnené podľa mesiacov pri hlavných jedlách, skôr si môžete nadnormovať pri zemiakoch do polievok, nakoľko je váha rovnaká v septembri ako v apríli Čo sa týka múky je to diskutabilné a to: bol návrh na upravenie múky, hlavne do polievok, sú dosť riedke, ale boli jedálne zo severu, ktoré žiadali znížiť múku do polievok a tak nastal problém či áno , alebo nie. Upravte si to podľa vašich krajových zvyklostí ale vyznačiť

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz