Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz

Diskusia na tému Konvektomaty

Červeným príspevky za posledných dní
Jergus , 17.1.2007 11:19:34
Akekolvek otazky, postrehy, nastavenia a receptury pre konvektomaty si nenechajte pre seba, ale vyuzite poradnu na www.konvektomaty.wbl.sk - viac hlav - viac rozumu.
odpovedaťDarqa, 26.1.2007 20:14:11
Neviem, ktorá jedáleň už konvektomat má. U Nás je problém presadiť konvektomat. Stále ho z rozpočtu vyškrtnú, že peniaze sú potrebné ná iné veci. Koľko by sa dalo ušetriť ? Propagácia výrobku je slabá. A tí čo sedia hore, ani nevedia čo to je.
odpovedaťanka, 5.2.2007 11:27:14
My konvektomat máme už rok,chceli sme doplniť do jedálne niečo iné ale predajca odporučil konvektomat aa starosta nám ho schválil. Je to super! Varíme ryžu, pečieme aj buchty, nepripália sa ako v obyčajnej rúre, dusíme mäso, varíme zemiaky - oveľa menšie strany na hmotnosti a pod. choďte proste stojí to za to.
odpovedaťJergus, 13.2.2007 11:11:42
Viem zorganizovat celkom zdarma predvadzanie konvektomatu so zivym varenim a poskytnutim materialov ohladne pripravy jedal, technickych parametrov, navratnosti investicii, uspore potravin a pracovneho casu. Ak mate zaujem, kontaktujte ma mailom. Predvadzanie sa kona v Ba.
odpovedaťr.rusnak, 11.6.2012 23:44:23
problemom je uvedomenie si ze, konvektomat nahradi mnozstvo zariadeni v kuchyni. uspora energii vrati investiciu do konvektomatu v priebehu 2 rokov
odpovedaťeta, 29.1.2007 12:57:18
Súhlasím s názorom kolegyne- konvektomaty na ZŠ tajné prianie nás a našich kuchárok, no žiaľ nesplniteľné zo strany našich zriadovateľov.
odpovedaťkv, 9.2.2007 14:18:12
Konvektomat by sme tiez radi mali, lebo nam odisli elektricke pece. Ale, naozaj tych *hore* to malo zaujima, co je vyhodnejsie. Bola som na vystave Danubius gastro v Ba a ked som sa tam pytala na elektricke trojrury, pozerali na mna, ze co to chceme kupovat, ved to je uz dnes nevyhodna investicia.Konvektomat je sice drahsi,ale usetri vela energie, casu a aj vytaznost je neporovnatelne lepsia. Lenze, co narobime, ked nam konecne po 3 rokoch odsuhlasili kupu elektrickej trojrury. Kto tych *hore* presvedci, ze by mali mysliet dopredu? Tvrdia, ze na prevadzku sk. jedalni nie je dostatok penazi, ale ked sa jedna o investiciu, kde sa moze usetrit vela energii, to ich nezaujima.
odpovedaťKarolínka, 14.6.2007 8:36:04
Dobrý deň všetkým kolegyňkám, konvektomat máme na zariadení už 1 a 1/2 roka a je to úžasný pomocník. Ten náš má súčasne program s funkciou na kontrolu systému HACCP (kontrolu teplôt zaznamenáva do pamäte). Kuchárky si ho veľmi rýchlo obľúbili a nezaskočila ich ani digitálná obsluha. Konvektomat využívame na 100% a vedeli by sme využiť aj ďalší. Konečne je JL spestrený a dobré zapekané jedlá, pripravujeme pečené rezne a karbonátky, čiže menej vyprážame. Klasickú rúru určite nedoporučujem ako výhodnú investíciu!!! Prajem veľa šťastia v boji o modernizáciu vašich jedální. Ospravedlňujem sa za oneskorenú reakciu.
odpovedaťina, 10.12.2007 11:21:10
Ahojte kolegyne! Konvektomat používam už 7 rokov a z toho 4 roky v školskej jedálni, Varíme pre 370 stravníkov. Moje kuchárky si ani nevedeli predstaviť, čo to za stroj chcem do kuchyne. Keď som im vysvetlila, že sa jedná o stroj, ktorý aj im závoveň uľahčí robotu a pokrmy budú zdravšie, zľakli sa že prídu o zamestnanie, keď ten stroj bude pracovať za nich. Teraz je už situácia úplne iná. Pochopili princíp a využívajú ho naplno,. Dokonca i ako ohrievací pult, nakoľko ho majú pri ruke i pri výdaji. Vrelo odporúča, aby ste bojovali za tieto stroje. My sme si naň ušetrili z režijných poplatkov, prispelo i mesto a aj rodičovské združenie. Teraz sú už lacnej- šie a pre malé prevádzky i menšie. Držím palce.
odpovedaťanavi, 18.1.2008 17:23:14
aj v našom zariadení už máme konvektomat, skúšame čo sa dá, ale prosím o radu pri príprave ryže. Stále ju pripravujeme po starom / v panve/, lebo z konvektomatu nie je vôbec dobrá...Díky
odpovedaťnymbo, 9.5.2012 15:51:01
Skúste takto: prebratú, umytú a odkvapkanú ryžu položte na plech, pridajte na oleji osmaženú cibuľu , zalejte potrebným množstvom horúcej a osolenej vody, pridajte zbytok oleja. Takto pripravené to celé na plechu dobre premiešajte a dajte pariť do konvektomatu na 35 minút pri teplote 100 st. C. Na 1 kg ryže ide 1,2 litra vody. Pozor! Pri novších konvektomatoch (viac pary) znížte teplotu na 95 st. C. Držím palce, máme to overené.
odpovedaťvedúca, 16.12.2008 15:07:53
Kto mi poradí typ konvektomatu, ktorý by bol vhodný do 100 stravníkov a v dobrej cene?
odpovedaťJergus, 2.1.2009 19:40:35
Ozvite sa mi na e/mail, mozem vas navstivit a mozme to prebrat. nepredavam konvektomaty jedneho vyrobcu.
odpovedaťGabina Vargová, 3.11.2009 17:15:42
Drahá p. vedúca už máte konvektomat? aj ja mám 100 stravníkov a rada by som vedela aký konvektomat by sa nám hodil? A akú máte skúsenosť ? Vďaka želám pekný deň
odpovedaťina, 4.12.2009 13:31:45
Varíme v konvektomate už 7 rokov a predtým som s ním pracovala 3 roky. Je to fantastická vecička, nakoľko je rýchly,presný,vždy čistý a pripraví všetko podľa zadaných predstáv. Moje kuchárky sa ho veľmi báli a teraz by v ňom robili už všetko. My sme ho kupovali pomocou príspevku z mesta, a pridali sme aj naše ešte vtedy režijné poplatky, čo sa pár rokov zbierali. Vždy sme sa smiali, že nám v kuchyni stojí nová Fabia, lebo taký bol vtedy drahý. Teraz sú už lacnejšie a záleží aj od toho koľko stravníkov máte. Netreba kupovať hneď ten najväčší. Veľa šťastia pri presadzovaní.
odpovedaťsníček, 27.4.2012 18:56:40
prosím o radu aký typ konvektomatu kupiť do 100 stravníkov a kolko asi stoji????Dakujem
odpovedaťvedúcka, 30.4.2012 9:00:28
Dobrý deň, aj ja by som poprosila o radu ohľadne kovenktomatu do 400 stravníkom a čo ktomu treba ešte aké plechy a neviem príslušenstvo, veľmi pekne ďakujem a prajem príjemný deň
odpovedaťnymbo, 9.5.2012 11:39:30
Skúste zatelefonovať p. Valkovej z Gamaholdingu v Piešťanoch na tel. číslo: 0905/625160 ona Vám určite poradí aký typ by Vám stačil.
odpovedaťvedúca ŠJ, 2.5.2012 6:38:12
Treba si spraviť verejné obstarávanie, zároveň existuje net- len treba zadať a informovať sa
odpovedaťvedúcka, 2.5.2012 8:11:11
Ďakujeme za vyčerpávajúcu odpoveď
odpovedaťsníček, 2.5.2012 11:38:33
Na nete nie su vždy ceny a obstaravanie sa urobí ale len v prípade, že budu peniaze a ked neviem či to stojí 2000 alebo 8000 tak sa mi neoplati ani začínať robiť obstarávanie, ked taku sumu nezoženiem :D:D:D poprosím o radu, ak niekto vie pomoct dakujem
odpovedaťr.rusnak, 11.6.2012 23:47:20
je dobre vidiet, co dany konvektomat dokaze a preco stoji, kolko stoji. chcete usporit na oleji, energiach, case a nechcete stres? skuste znacku Rational
odpovedaťnadaska, 10.5.2012 10:09:47
Vašu požiadavku kompletne aj s príslušenstvom(na to nezabudnite) vybaví firma RM Gastro - JAZ s.r.o. Nové Mesto nad Váhom tel. 032/7717061 obráťte sa na p. Hrušovského, vedúceho obchodu, všetko Vám vysvetlí a dohodnete sa s ním a následne sa rozhodnete či zakúpiť. Doporučujem Vám investovať do modernejších zariadení. Dajte nám vedieť či sa Vám podarilo vybaviť. Nádaská
odpovedaťMK, 13.6.2012 19:50:43
Ak by som mohla nieco ku konvektomatu...Predtym, ako som zacala pracovat v SJ ako veduca, som pracovala v dvoch zariadeniach ako veduca kuchyne. V oboch sme mali konvektomat znacky RETIGO. je to ceska znacka a na ten konvektomat nedam dopustit. V oboch pripadoch bol 6 plechovy. Piekli sme v nom maso, parili buchty, knedle, spravili rezne, uvarili zemiaky, udusili ryzu, upiekli kolac...jednoducho usetri kopec casu, energie a hlavne ludsku silu. Momentalne mame v SJ kde pracujem konvektomat z ciny. DOvaza ich moj znamy. Nepoznam nikoho, kto by mal cinsky konvektomat, ale aj na ten som si zvykla. Moje kucharky s nim robia neustale, ja len ked im pomaham alebo zastupujem. Taktiez mame z ciny umyvacku riadu, robot, sporak a na ceste je krajac na zeleninu, plynova stolicka a skrabka na zemiaky. Cena je podstatne nizsia ako na slovensku.Minimalne o polovicu. Jedina nevyhoda konvektomatu z ciny je ta, ze maju iny rozmer plechov....ale aj to sa da vyriesit tym, ze sa daju spravit rosty
odpovedaťkatka, 1.10.2014 10:56:50
dobry den, viete mi dat kontakt na toho pana ...ako ste spokojna s odstupom casu s cinskymi vyrobkami???
odpovedaťMK, 13.6.2012 19:52:00
a na tie sa daju plechy, ktore su podla europskych noriem a ktore hlavne pasuju do tepleho ohrievacieho pultu. Keby mal niekto zaujem a zriadovatel by suhlasil ist takouto cestou viem posunut kontakt na toho mojho znameho, ktory tieto zariadenia dovaza.
odpovedaťSilvia, 30.1.2013 10:22:05
Dobrý deň, chceli by sme v konvektomate urobiť parené buchty. Mohol by niekto napísať na koľko stupnňov, koľko pary a čas prípravy? Ďakujem
odpovedaťeva, 30.1.2013 11:57:59
parené buchty ako aj knedle robíme 10 min. na 100% pary, ale úprimne sa nám viac páčia klasicky sú krajšie nadýchanejšie, ale inak je konvektomat fakt super vec .
odpovedaťTerézia Lucia, 3.2.2013 19:43:08
My paríme buchty 9-10 min. (podľa veľkosti), knedlíky (600g v surovom stave) 17 minút. Cesto nerobíme husté, skôr riedšie, sú fakt vynikajúce, inak by sme už ani nerobili - ak by sme nemusel ;-)
odpovedaťaaajozef, 27.2.2013 13:46:50
V konvektomatoch značky Rational SCC whiteficiency sa knedle robia na sondu ako mäso. Je tu priamo proces určený na prípravu knedlí. Funguje to skvele a pri tom netreba nastavovať teplotu, vlhkosť ani čas...
odpovedaťluka, 30.9.2014 18:55:59
prosim o postup na pecenie prasiatka v konvektomate aka funkcia,teplota,cas......
odpovedaťvedúca ŠJ, 1.10.2014 14:03:02
Ja by som k tejto téme len toľko. Už dlhšie uvažujem nad tým, keďže je čerpanie eurofondov stále nízke, či by nestálo za to, celoplošne na Slovensku vypracovať nejaký projekt a zariadiť všetky školské jedálne, ktoré to potrebujú, konvektomatmi. Veľmi by to pomohlo mnohým zariadeniam, lebo ako vidíme už niekoľko rokov, zriaďovatelia sú stále samá výhovorka / česť výnimkám/, ako sa čo nedá. Školské str. zariadenia na malých obciach, ale ako počúvam, často aj v mestách nedostávajú ani cent navyše, a o takých veľkých výdavkoch môžme iba snívať. Už pár rokov nie sú ani výzvy na to, že by sme si sami vypracovali projekty a tak získali potrebné financie.
odpovedaťaneta111, 6.10.2014 7:09:49
pre veduca ŠJ: Keď to ide s interaktívnymi tabuľami, už ich budeme mať hádam aj na .... pretože už teraz máme v triedach aj po 2ks, prečo by to nešlo aj s konvektomatmi. Len to asi nie je lukratívne a toľko sa hovorí o zdravom spôsobe varenia, ale to sledujeme asi len my zainteresovaní, nemáme na bežné veci, pokiaľ nevidíme do financií, možno by aj na konvektomaty bolo, len to my nevidíme ....
odpovedaťEva, 6.10.2014 9:50:45
Sme škola vo veľkom meste- NR a predsa nemáme interak. tabule. Lepšie sú vybavené dediny a malé obce ako školy vo veľkých mestách. Prajem všetkým jedálňam konvektomaty. aspoň tým veľkým , kde varia nad 200 obedov....
odpovedaťvedúca MŠ, 7.10.2014 13:28:46
Prosím Vás, aký konvektomat je najvhodnejší pre MŠ, kde sa varí okolo 250 obedov? U ktorej firmy je najvhodnejšie zakúpiť konvektomat a elektrický varný kotol, čo sa týka ceny a opráv.
odpovedaťM , 8.10.2014 7:05:48
Gastrohall
odpovedaťMajo, 14.5.2015 18:01:33
Kúpil som starý konvektomat Rational cpc g, zapol som ho a stále svieti RESET vie mi niekto poradiť čo mám robiť. Ďakujem
odpovedaťZuzana, 17.5.2015 16:37:00
Prosím o radu. Chceme kúpiť konvektomat.Sme prevádzka s prípravou obedov 100 - 150 ks.Aký mi poradíte? Čo si mám hlavne všímať pri kúpe....S konvektomatmi nemám žiadne skúsenosti.... Sme prevádzka v Žiline.
odpovedaťdusan, 6.3.2016 15:22:54
Zdravím ZUZANA... Aký konvektomat ste nakoniec kúpili? Tiež teraz rozšírujem prevádzku a neviem pre aký konvektomat sa mám rozhodnúť.... Ďakujem za odpoveď.
odpovedaťvedúcaŠJ, 7.3.2016 10:37:30
keď tak len Retigo
odpovedaťBarbora, 1.12.2017 20:01:12
Ahoj, chcela by som sa opýtať či sa dá piecť mäso a buchty naraz v konvektomate.

Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz