Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
ikonka

Zmeny v ochrane osobných údajov platia pre všetkých

Vložené 11.9.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Od mája 2018 sa chystajú zmeny v tom, ako majú byť zabezpečené osobné údaje. Mali by sa jedálne na tieto zmeny pripravovať? Je nutné upraviť prihlášku na stravovanie? Prečítajte si dnešný článok a dozviete sa viac.
ikonka

Praktické postupy pre znižovanie spotreby soli

Vložené 28.8.2017 | Autor: Zdenka Macháčková
O tom, že naša spotreba soli je vysoká, sa všeobecne vie. Menej je jasné, čo s tým robiť. Obsah soli v obedoch nemožno znižovať donekonečna a spôsoby, čím soľ nahradiť, tiež nie sú v širokom povedomí. Ako na to prakticky?
ikonka

Cukor a bič. Čím túto metódu nahradiť?

Vložené 16.8.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Systém odmien a zamestnaneckých výhod, alebo akýkoľvek iný systém motivácie pracovníkov založený na metóde cukor a bič v školskom stravovaní nefunguje. Čím ho nahradiť, aby v jedálňach pracovali dostatočne motivovaní ľudia?
ikonka

Mlieko a mliečne výrobky pri stravovaní v lete

Vložené 31.7.2017 | Autor: Tereza Černá
Stravovanie v sparnom lete by malo prinášať aj potrebné osvieženie a školské jedálne k tomu môžu významne prispieť. Akú úlohu v tom môže hrať mlieko, prípadne mliečne výrobky, aké sú v letných horúčavách ich prednosti alebo riziká?
ikonka

Platy, platy a znovu platy

Vložené 18.7.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Nízke platy prevádzkových zamestnancov škôl, často pod úrovňou minimálnej mzdy, sú stálou témou rokovaní aj počas leta. Znovu sa objavuje vyhrážanie štrajkom a ministerstvo školstva považuje za potrebné riaditeľov škôl upozorniť, že sľúbené 2% navýšenie platov musia zamestnancom vyplatiť.
ikonka

Ako sa znižuje solenie obedov

Vložené 29.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Od leta 2015 sú platné prísne limity obsahu soli v potravinách a jedlách. Ich dodržiavanie v praxi mateřských škol kontrolovali v marci hygienici. Aké sú výsledky?
ikonka

Právo a vnútorné predpisy

Vložené 19.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
V živote a práci sa riadime nielen právom, často tiež odporúčaniami, metodickými postupmi, vnútornými predpismi, prípadne nejakými pokynmi. Čo z toho musíme a čo nie? Ako zariadiť, aby takýto dokument bol právne záväzný?
ikonka

Jedálne presedlávajú na kompostovanie gastro-odpadov

Vložené 13.6.2017 | Autor: Tomáš Aulický
V oblasti likvidácie bioodpadov sa objavuje nová možnosť: elektrické kompostéry. Tieto zariadenia menia odpadky na substrát, ktorý je možné použiť na mieste vzniku, odpadá nutnosť jeho odvozu. Zoznámte sa bližšie s elektrickými kompostérmi.
ikonka

Kde sú ryby a strukoviny v jedálnych lístkoch?

Vložené 7.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Ryby a strukoviny nepatria k potravinám, ktoré by deti radi jedli. Ako si s ponukou týchto potravín vedú školskej jedálne? Zaraďujú do jedálneho lístka rybie a strukovinové pokrmy?
ikonka

Nekupovať lacné potraviny, ale kvalitné potraviny

Vložené 1.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Aféra s brazílskym kuracím mäsom opäť podnietila diskusiu o kvalite a cene potravín, o tom, či dávať prednosť drahým domácim potravinám, či lacným potravinám zo zahraničia.



Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz