Pre správne fungovanie tohto webu využívame súbory cookies. Ak budete pokračovať v jeho prezeraní, súhlasíte s používaním súborov cookies.Pokračovať Viac informácií    
Jedálne.sk
Informačný portál
hromadného stravovania

Nová registrácia | Zabudnuté heslo
Hľadanie na webe
Vyhľadajte si dodávateľa v databázi
Napíšte nám odkaz
ikonka

Platy, platy a znovu platy

Vložené 18.7.2017 | Autor: Pavel, Ludvík
Nízke platy prevádzkových zamestnancov škôl, často pod úrovňou minimálnej mzdy, sú stálou témou rokovaní aj počas leta. Znovu sa objavuje vyhrážanie štrajkom a ministerstvo školstva považuje za potrebné riaditeľov škôl upozorniť, že sľúbené 2% navýšenie platov musia zamestnancom vyplatiť.
ikonka

Ako sa znižuje solenie obedov

Vložené 29.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Od leta 2015 sú platné prísne limity obsahu soli v potravinách a jedlách. Ich dodržiavanie v praxi mateřských škol kontrolovali v marci hygienici. Aké sú výsledky?
ikonka

Právo a vnútorné predpisy

Vložené 19.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
V živote a práci sa riadime nielen právom, často tiež odporúčaniami, metodickými postupmi, vnútornými predpismi, prípadne nejakými pokynmi. Čo z toho musíme a čo nie? Ako zariadiť, aby takýto dokument bol právne záväzný?
ikonka

Jedálne presedlávajú na kompostovanie gastro-odpadov

Vložené 13.6.2017 | Autor: Tomáš Aulický
V oblasti likvidácie bioodpadov sa objavuje nová možnosť: elektrické kompostéry. Tieto zariadenia menia odpadky na substrát, ktorý je možné použiť na mieste vzniku, odpadá nutnosť jeho odvozu. Zoznámte sa bližšie s elektrickými kompostérmi.
ikonka

Kde sú ryby a strukoviny v jedálnych lístkoch?

Vložené 7.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Ryby a strukoviny nepatria k potravinám, ktoré by deti radi jedli. Ako si s ponukou týchto potravín vedú školskej jedálne? Zaraďujú do jedálneho lístka rybie a strukovinové pokrmy?
ikonka

Nekupovať lacné potraviny, ale kvalitné potraviny

Vložené 1.6.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Aféra s brazílskym kuracím mäsom opäť podnietila diskusiu o kvalite a cene potravín, o tom, či dávať prednosť drahým domácim potravinám, či lacným potravinám zo zahraničia.
ikonka

Ako účinne presadzovať zmeny?

Vložené 22.5.2017 | Autor: Jiří Vlček
Zmeniť zabehnutý spôsob práce, donútiť pracovníkov pracovať inak, prinútiť ich ku zmenám je vždy ťažké. Podobných situácií zažívajú vedúci jedální veľa. Ako vykonávať zmeny v práci, ako sa na ne pripravovať?
ikonka

Prečo došlo k salmonelóze v školskej jedálni?

Vložené 15.5.2017 | Autor: Redakcia Jedálne.sk
V čase množstva správ o salmonelách v brazílskom kuracom mäse nemožno zabudnúť na marcovú salmonelózu, ku ktorej došlo v školskej jedálni. Jej pôvod nebol z hydiny. Prečo k nákaze došlo? Zoznámte sa so stanoviskom pracovníkov RÚVZ Poprad.
ikonka

Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v praxi (2)

Vložené 9.5.2017 | Autor: Pavel Ludvík
V druhej časti článku sa zoznámite s tým, aké potraviny by jedálne nemali používať, ako s potravinami manipulovať a dozviete sa o mnohých ďalších dobrých skúsenostiach pre zostavovanie jedálnych lístkov.
ikonka

Zásady na zostavovanie jedálnych lístkov v praxi (1)

Vložené 4.5.2017 | Autor: Pavel Ludvík
Na zásady pre zostavovanie jedálnych lístkov smeruje z jedální rad dotazov. Zoznámte sa s týmito zásadami i s príkladmi a komentármi skúsených vedúcich.



Sponzori portálu
TOP články mesiaca
Späť nahor
Partnerské portály:
Jídelny.cz, s.r.o., Farského 638/14, 326 00 Plzeň - Východní Předměstí, Česká republika
Telefón: +420 731 331 095, e-mail: info@jidelny.cz